Friday, 2 December 2011

Tipikal remaja masa kini.

Assalamualaikum.





Yuhuu.. (kejadah) Sihat?

Yeahh!! Cter die skang guwa tengah bosan-bosan. Tak tau nak wat pa. So guwa berhajat nak berak tulis sesuatu yang guwa rase lu org penah bace dan alami which is tipikal remaja masa kini. Berdasarkan pemerhatian dan juga sedikit ujikaji terhadap beberapa member guwa yang hensem dan jelita, guwa dapat simpulkan serba sedikit tentang remaja masa kini.




1. Tuka-tuka henpon.

Okey, mende nie dah macam biasa dh guwa rase bagi lu org kan? Guwa dah lame perhatikan sebenar nyer. Budak-budak skang.. hmm.. maksud guwa remaja skang, tuka-tuka henpon bukan dalam mase setahun dua tapi dua tiga bulan jerk skang, silap-silap tuka dalam dua tiga hari pon guwa rase ada ye dak? Tak cukup dengan itu, henpon depa skang dah tak maen la yang berat-berat stok baling hanjeng haiwan samak dah, depa skang dah guna henpon-henpon canggih seperti galaxy tab, ipad, iphone, dan icam. icam?? Henpon-henpon touch screen ahh cter die. Paling cikai pon guwa rase BB kot. Aisshh. Guwa jeles. Cilake.


2. Merempit or minat kepada menda-menda yang bermotor.

Hmm.. mende-mende cengini guwa malas nak komen sangat. Sebab kebanyakan daripada remaja lelaki guwa rase tertarik dengan mende cenginie. Even remaja perempuan jugak ada yang minat dengan permotoran ini guwa rase. Tak ramai la tp. Depa-depa nie memang pakar dalam bidang nie. So, kalo lu org tak tau or tak penah hamek tau pasal nie, kira lu org tak remaja ahh cter die. Haha. Tp kan bila cakap pasal permotoran mesti dikaitkan dengan masalah sosial. Aishh. Ooo.. please.. Don't judge the book by its cover. Come on. We need more +ve people.




3. Keluar malam.

Guwa rase kebanyakan remaja skang lebih gemar keluar rumah dari lepak kat rumah. Tak kesah ahh malam or siang. Tp guwa lebeh suka cter pasal keluar rumah waktu malam. Yeah. Disko? Kelab malam? Karok jamban? haha. Mende camnie dah jadi cam biasa jerk skang. Wait2. Bukan sumer yang keluar malam pi ke tempat camtu. Aishh. Ada yang pi men futsal. Ada yang lepak-lepak kat mapley sambil bual-bual same aney layan shisha. haha. Ada yang tengok bola Malaysia lawan D-14. Tengok wayang same awek-awek. Hm.. macam-macam lagi ahh. Nak list sumer memang tak ahh. Tp guwa lebeh prefer keluar siang dari malam. Sebab? "siang-siang terang, malam-malam gelap". Haha. Guwa? Keluar malam? Tak biasa la. Nanti bonda marah.


4. Bercinta dan putus.

Ehem. Actually bab-bab camni guwa kekok sikit. Tak banyak yang guwa tau. Ikhlas. So guwa pon korek-korek ahh daripada beberapa member guwa especially brothers. Based on pengalaman beberapa brothers, guwa dapat dapat simpulkan yang remaja masa kini mudah jatuh cinta. Ingin merasa disayangi dan menyayangi. Dahaga kasih sayang.*cewah*. Mata ke mata ke hati, hati ke hati, bicara janji. Aishh. Karok jom? Tp kan bila putus, mula la frust menonggeng. Haha. Erk. Rase segan plak guwa bual-bual pasal mende nie. Tp kan tak salah nak bercinta asalkan batas-batas perhubungan di jage. Kan? Ehem. Guwa belom sampai seru myb.




Guwa rase cukop la ini jerk yang guwa senaraikan. Sebenarnya banyak lagi. Kot. Tp guwa mampu terpikir yang nie jerk untuk guwa citer kt lu org kali nie. Memandangkan guwa nie maseh hijau dalam kancah dunia pembloggeran nie, so guwa tulis yang pendek-pendek jerk dulu ehh. Citer die pelan-pelan kayuh ahh. Okey ahh. Laen hari guwa bual-bual lagi ahh ngan lu org ehh. Haha. Kbai.


"Lost time never found again" - Benjamin Franklin.


p/s : ombak rindu semalam best. "Nak yang macam Izzah lakonan Maya Karin" - Bonzer. Haha.



4 comments:

  1. nice en3!! jejelan n follow... follow back!

    ReplyDelete
  2. trimass2,, guwa folow dah,,

    ReplyDelete
  3. nice entry bro!
    pendek mende..panjang dol! haha

    ReplyDelete
  4. trimass wehh,, haha,, panjang ehh?
    x pasan,, cewah,, haha,,

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...